Pulpe de pui cu cartofi şi spanac la cuptor
Secretul acestui preparat este sosul de parmezan, care va da un gust deosebit cărnii de pui.
De ce ai nevoie pentru pulpe de pui cu cartofi şi spanac
6 pulpe superioare de pui
500 g cartofi
2 linguri ulei
3 căţei de usturoi
300 ml smântână, pentru gătit
70 g roşii uscate
400 g spanac
100 g parmezan
2 felii bacon
sare
piper
1 lingură boia de ardei
Cum se prepară pulpe de pui cu cartofi şi spanac
Dai drumul la cuptor. Fierbi cartofii 15 minute în apă cu sare, apoi îi scurgi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti pulpele de pui condimentate cu sare, piper şi boia, 3-4 minute pe fiecare parte. Scoţi puiul din tigaie, adaugi căţeii de usturoi pisaţi, mai ţii pe foc un minut, apoi torni smântâna.
După 5 minute, adaugi spanacul, roşiile uscate tocate şi amesteci. Dai deoparte, pui parmeznaul şi amesteci până se topeşte şi are consistenţa unui sos.
Pui pulpe de pui într-o tigaie unsă cu ulei, pui cartofii tăiaţi cubuleţe, sosul şi dai tava la cuptor 40-50 de minute.
Rumeneşti baconul câteva minute, apoi îl rupi şi-l pui peste friptură înainte să o serveşti.