Pulpe de pui cu ciuperci şi spanac în sos
Transformă o reţetă obişnuită de pulpe de pui într-una spectaculoasă şi delicioasă! Iată cum poţi prepara un sos cremos care conţine ciuperci, spanac şi usturoi.
Ingrediente
- 3 pulpe întregi de pui
- 1-2 linguri unt
- ulei, pentru prăjit
- 150 g ciuperci proaspete
- 2 căţei usturoi
- 120 ml vin alb
- 200 g smântână grasă
- 1 linguriţă oregano uscat
- 100 g parmezan
- sare, după gust
- piper, după gust
- 500 g spanac proaspăt
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti pulpele de pui asezonate cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi până se rumenesc, iar carnea devine fragedă. Pentru sos, încingi untul într-o tigaie şi căleşti câteva minute ciupercile tăiate julien. Adaugi usturoiul zdrobit şi mai amesteci câteva minute, la foc potrivit.
Torni vinul alb, amesteci şi laşi câteva minute pe foc, apoi adaugi şi smântâna grasă. Presari oregano uscat şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci, apoi adaugi spanacul curăţat de codiţe şi spălat foarte bine sub jet de apă rece. Amesteci din nou şi mai laşi pe foc 1-2 minute.
Transferi pulpele de pui în sos şi laşi tigaia la foc potrivit încă 2-3 minute. Presari parmezanul ras. Serveşti preparatul cald.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Medalioane de porc în sos cremos de usturoi şi spanac.
Medalioane de porc în sos cremos de usturoi şi spanac