Pulpe la cuptor cu cartofi dulci
Dacă nu mai ştii cum să prepari banala carne de pui, încearcă acest preparat cu arome dulcege. O vei transforma total!
Ingrediente
2 pulpe întregi cu os
2 linguri ulei de măsline
1 portocală bio
2 căţei usturoi
1 linguriţă pudră de ceapă
½ linguriţă rozmarin uscat
zeama de la ½ lămâie
2 cartofi dulci
sare
piper
Faci o marinată dintr-o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarin, pudra de ceapă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Ungi pulpele şi le laşi la frigider o oră.
Cureţi cartofii dulci de coajă, apoi îl tai cuburi, îi stropeşti cu restul de ulei de măsline şi presari puţină sare. Speli bine portocala şi o tai bucăţi, păstrând coaja.
Într-o tavă aşezi pulpele, cartofii dulci şi portocala, apoi le dai la cuptor, 45 de minute, la 190-200 °C. Le serveşti imediat, decorate cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock