Quiche Lorraine
Abia în secolul al XVI-lea quiche a început să fie văzută ca o delicatesă, în special în zona Lorraine, unde a devenit un platou tradițional pentru mesele de sărbătoare.
Ingrediente pentru quiche Lorraine
Pentru blat:
150 g unt
150 g făină
50 ml apă
1 vârf cuțit de sare
Pentru umplutură:
200 g bacon tăiat cubulețe
1 ceapă mică toccata
200 g cașcaval ras
3 ouă 1 cană smântână
1/4 linguriță nucșoară
sare și piper, după gust
Mod de preparare quiche Lorraine
Mixezi ingredientele pentru blat, mai puțin apa, până obții un aluat nisipos. Torni, apoi, apa foarte rece și continui procesarea câteva secunde până ce aluatul se leagă. Împachetezi aluatul în folie de plastic și-l dai la frigider 30 de minute.
Într-o tigaie, călești baconul până când devine crocant și lași deoparte. În aceeași tigaie, sotezi ceapa până se înmoaie, apoi iei de pe foc și lași să se răcească.