Rasol de vită cu morcovi

24 ianuarie 2016   Rețete

Un fel de mâncare foarte săţios şi potrivit pentru duminică la prânz.

Ingrediente (4 porţii)

1 bucată rasol de viţel 1 kg morcovi 3 cepe albe 2 linguri bulion 2 linguri ulei 1 pahar vin alb sec 2 rămurele cimbru sare piper

Mod de preparare

În oala în care vei pregăti mâncarea pui uleiul şi rumeneşti carnea (feliată, spălată şi uscată) pe toate părţile, la foc mic ca să nu se usuce. Cureţi morcovii şi îi feliezi, cureţi şi tai cepele julien. După ce carnea a devenit aurie, pui ceapa, morcovii şi cimbrul. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Diluezi pasta de tomate cu vin, răstorni în vas peste carne, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic o oră. În timpul fierberii, nu uita să întorci carnea o dată sau de două ori pe toate părţile.

Mai multe