Rasol de viţel în crustă picantă
Pregătiţi-vă pentru un festin culinar, pentru prânzul din această zi!
Ingrediente
1 rasol mare de viţel
100 g unt
1 ou
1 felie de franzelă
1 ceapă
1 căţel de usturoi
pătrunjel verde
4-5 frunze de tarhon
Pentru garnitură
2 cartofi mari
2-3 morcovi
1 ceapă roşie
1 crenguţă de salvie
50 ml supă de carne
sare
piper
Mod de preoparare
Cureţi rasolul de pieliţe, îl speli, îl zvânţi cu un prosop şi îl aşezi într-o tavă. Separat înmoi felia de pâine în puţină apă (sau supă de carne), o storci, o sfărâmi cu furculiţa şi, o amesteci, într-un castron cu jumătate din unt, ceapa rasă, căţelul de usturoi zdrobit, frunzele de pătrunjel şi de tarhon tocate mărunt, oul bătut, sare şi piper.Ungi rasolul, pe toată suprafaţa,, cu pasta obţinută, adaugi restul de unt în tavă, legumele pentru garnitură presărate cu sare şi piper, crenguţa de salvie, supa de carne şi introduci tava la, cuptor la foc potrivit pentru două ore, Dacă este nevoie mai adaugi supă.