Rasol de viţel în crustă picantă

13 septembrie 2015   Rețete

Pregătiţi-vă pentru un festin culinar, pentru prânzul din această zi!

Ingrediente

1 rasol mare de viţel

100 g unt

1 ou

1 felie de franzelă

1 ceapă

1 căţel de usturoi

pătrunjel verde

4-5 frunze de tarhon

Pentru garnitură

2 cartofi mari

2-3 morcovi

1 ceapă roşie

1 crenguţă de salvie

50 ml supă de carne

sare

piper

Mod de preoparare

Cureţi rasolul de pieliţe, îl speli, îl zvânţi cu un prosop şi îl aşezi într-o tavă. Separat înmoi felia de pâine în puţină apă (sau supă de carne), o storci, o sfărâmi cu furculiţa şi, o amesteci, într-un castron cu jumătate din unt, ceapa rasă, căţelul de usturoi zdrobit, frunzele de pătrunjel şi de tarhon tocate mărunt, oul bătut, sare şi piper.Ungi rasolul, pe toată suprafaţa,, cu pasta obţinută, adaugi restul de unt în tavă, legumele pentru garnitură presărate cu sare şi piper, crenguţa de salvie, supa de carne şi introduci tava la, cuptor la foc potrivit pentru două ore, Dacă este nevoie mai adaugi supă.

Mai multe