Reţeta care garantează o creme brulée perfectă
Acest desert clasic francez este testul suprem suprem pentru orice gospodină. Dacă vrei o cremă fină şi catifelată, secretul este să o prepari la bain-marie, la temperatură mică.
Ingrediente
175 g zahăr tos
2 ouă
2 gălbenuşuri
250 ml smântână dulce pentru gătit (35% grăsime)
200 ml lapte integral
1 praf de sare
esenţă de vanilie
3 linguri apă
Amesteci cu un tel ouăle şi gălbenuşurile la temperatura camerei împreună cu 75 g de zahăr, sarea şi esenţa de vanilie, după gust, până obţii o compoziţie cremoasă. Torni laptele şi smântâna lichidă şi omogenizezi, apoi dai deoparte.
Pentru caramel, pui apa într-un vas, adaugi restul de zahăr şi laşi să fiarbă, amestecând ocazional, până ce devine auriu. Pui caramelul în boluri speciale, care rezistă la cuptor, laşi să se răcească complet şi torni crema de ouă cu lapte. Transferi bolurile într-o tavă cu pereţi înalţi, torni apă fierbinte până la jumătate şi dai tava la cuptor 30-35 de minute, la 150 °C.
După ce crema s-a răcorit, o dai la frigider cel puţin 2-3 ore sau peste noapte. Când serveşti desertul, îl răstorni şi îl decorezi după imaginaţie.