Reţetă chef FOA: cotlet de mangaliţă marinat, la grătar
26 august 2020
Rețete
Cu pasiune, ingrediente de calitate şi un strop de inspiraţie, poţi transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Foa a creat pentru cititorii „Click! Poftă bună“ o reţetă delicioasă.
Ingrediente
- 250 g cotlet de mangaliţă (1 cotlet)
- 2 căţei de usturoi
- 5 ml ulei de măsline
- 20 g unt
- 15 ml vin alb
- 1 crenguţă rozmarin
- 2 fire cimbru
- sare
- salata preferată, pentru servit
Mod de preparare
Amesteci uleiul de măsline cu rozmarinul, cu cimbrul, cu vinul şi asezonezi cu sare, după gust. Pui cotletul în marinată şi dai deoparte 1 oră, apoi îl frigi pe grătarul încins. Când e aproape gata, îl ungi cu puţin unt şi mai laşi 1 minut pe fiecare parte. Zdrobeşti căţeii de usturoi şi îi adaugi peste cotlet. Serveşti preparatul pe un pat de salată verde, după preferinţă.
FOTO Mircea Achim