Reţetă sărată: cea mai simplă tartă cu legume
Cine a spus că tartele trebuie să fie neapărat dulci? Încearcă una sărată, cu multe legume! Vei descoperi cât este de gustoasă şi de săţioasă.
Cea mai simplă tartă cu legume – Ingrediente
Pentru aluat
1 ou 200 g făină 100 g unt rece 1 praf de sare
Pentru umplutură
3 ouă
100 g smântână
½ dovleac
3-4 cepe verzi
6-7 ciuperci
1 praf de sare
2 linguri ulei
Cea mai simplă tartă cu legume – Mod de preparare
Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, un praf de sare şi oul. Când aluatul devine omogen, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece o oră. Îndepărtezi seminţele dovleacului, îl descojeşti şi-l tai cubuleţe. Tai ciupercile în sferturi şi toci ceapa. Sotezi legumele în ulei 5-6 minute, cu un praf de sare. Baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna şi un praf de sare. Întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Aşezi legumele, le nivelezi şi torni compoziţia de smântână şi ouă. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte.