Reţetă scrumbie la grătar
A venit sezonul grătarelor, aşa că orice preparat ne-am dori să pregătim, va fi cu siguranţă mai bun la grătar. În special când vine vorba despre carne de porc, pasăre sau peşte. Astăzi îţi prezentăm o reţetă senzaţională de scrumbie la grătar.
Ingrediente:
3 peşti scrumbie
1 lămâie
sare
piper
cimbru
smântână
4 căţei usturoi
Mod de preparare:
Pentru început, curăţă bine scrumbiile de solzi şi intestine. Spală-le bine în exterior şi interior cu apă rece şi usucă-le cu un prosop de hârtie. Crestează fiecare peşte la distanţă de 2 centimetri apoi condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat.
Aşează scrumbiile pe grătarul bine uns cu ulei şi încins şi lasă-le pe grill până se rumenesc, apoi întoarce-le cu grijă să nu le rupi.
Durează cam 10-15 minute pentru fiecare parte. Între timp, pune smântâna într-un bol, adaugă puţină sare şi usturoiul zdrobit. Amestecă bine şi serveşte cu scrumbiile şi opţional mămăliguţă.