Reţeta zilei de joi. Şalăul meu

23 aprilie 2015   Rețete

Pe 23 aprilie, credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe, simbolul statorniciei în credinţă. General roman în armata împăratului Diocleţian, pentru că a îndrăznit să se ridice împotriva hotărârilor Consiliului de la Nicomedia (desfasurat in anul 303), ce erau îndreptate împotriva creştinilor, Sfântul Gheorghe a fost otrăvit şi în cele din urmă decapitat. Totuşi, în popor este identificat cu viteazul care a ucis balaurul, salvând-o astfel pe fata de împărat ce urma să-i fie dată lighioanei drept hrană. Anturată de două zile cu dezlegare la peşte, sărbătoarea de astăzi se cinsteşte tot cu o masă de peşte. Vă recomandăm, deci, din cartea lui Constantin Bacalbaşa, ”Dictatura gatsronomică”, reţeta numită: Şalăul meu.

Curăţă şalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvăleşte-l în făină, apoi aşaza-l într-o tavă sau într-o cratiţă şi toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR

Mai multe