Reţeta zilei de luni. Borş de cartofi, pentru începutul Postului (reţete româneşti pe gustul tău)
Postul Paştilor te provoacă să cauţi soluţii pentru masa familiei, pentru diversificarea ei. Şi ce ar fi mai indicat decât să apelezi la caietul cu retete romanesti? Suntem astăzi în Lunea Curată, cea dintâi zi din lungul post al Paştilor, şapte săptămâni fără carne, fără lactate şi cu numai două dezlegări la peşte, de Bunavestire şi de Florii. E doar începutul unui timp de curăţire trupească şi sufletească.
De altfel, toate activităţile desfăşurate în Lunea Curată au ca scop curăţirea. Se spală foarte bine toate vasele şi ustensilele cu care s-au preparat până atunci „mâncăruri de dulce". Nu scapă din această curăţenie generală nici un obiect din bucătărie, ca nu cumva „să spurce" după aceea mâncarea. Şi tot acum se umple borşul, pentru că multe dintre bucatele postului sunt zemuri lungi, din legume. Nu de puţine ori, probabil, în această perioadă veţi găti borş de cartofi, iar pentru varieţie vă oferim reţeta aflată dintr-un sat din sudul judeţului Bacău, numit Podu Turcului.
Ai trebuinţă de: 600 g cartofi, 100 g ceapă, 100 g morcovi, o ţelină (rădăcină şi frunze), două legături de pătrunjel, o legătură de leuştean, sare, piper, un litru de borş; facultativ: 3 linguri de untdelemn.
Cum se procedează? ............................... Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI
Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI