Reţeta zilei de luni. Brânzoaice de Brăila (reţeta lui Radu Anton Roman)

14 septembrie 2015   Rețete

Nu este o plăcintă umplută. Şi, cu toate că e „de Brăila”, această reţetă aduce mult cu o variantă la „mlechniţa” bulgărească. Aluatul conţine mai multe tipuri de brânzeturi şi lapte. Glazura, de asemenea, are brânză, ouă şi smântână. Aluatul se întide în tavă, se taie şi se toarnă deasupra glazura (care e impropriu numită glazură de Radu Anton Roman, pentru că cea mai mare parte a ei se insinuează între bucăţile de aluat, umflându-l, şi numai o parte va da „faţă” plăcintei.

Dar astea sunt simple... elemente de gastronomie comparată. Mai bine aflăm care e reţetaoriginală la care face referire şi Radu Anton Roman în cartea sa de bucate. Ai trebuinţă, pentru aluat, de: 1 kg făină, 3 ouă, 500 g unt, 250 g caş dulce, 100 g caşcaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Brăila (din cea cu piper în ea). Seara: Se frământă toate cât de bine şi se lasă să respire o noapte la rece; Dimineaţa:........................

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR

Mai multe