Reţeta zilei de luni: Ciorbă de fasole cu laşte
9 februarie 2015
Rețete
Reţeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o şi eu în dar de la Mama Luţa din Ampoiţa, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit şi Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ. Pe Valea Ampoiului a găsit sălaş de odihnă şi ţărani vrednici, care l-au omenit cu plăcintă pe lespede şi cu... ciorbă de fasole cu laşte de casă. Cum se prepară această ciorbă?
Ai trebuinţă de: 400 g fasole boabe (albă), o lingură de untdelemn, o ceapă, doi morcovi, o linguriţă de boia dulce, o lingură de mălai, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, sare, piper, o lingură cu oţet, 200 g laşte (tăiţei de casă); facultativ: 200 g smântână.
Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR