Reţeta zilei de luni. Papanaşi cu brânză, pentru Săptămâna Albă (reţete româneşti pe gustul tău)
Perioadele de restricţii alimentare - cum sunt cele ale posturilor de peste an - sunt şi o probă de creativitate, pentru româncele care îşi doresc să gătească după... reţete româneşti. Unele reţete trebuie însă respectate de-a fir a păr, ca să ai siguranţa că vor ieşi întocmai. Aşa e şi cu papanaşii!
Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiţie, creştinii ortodocşi nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte şi ouă. Există multe interdicţii şi cutume în această perioadă şi ele nu se referă neapărat la alimentaţie. De exemplu, dacă vrei să nu încărunţeşti înainte de vreme, e bine ca în Săptămâna Albă să pui în apă în care te speli pe cap... o bucăţică de brânză.
Dar să reintrăm în bucătărie şi să pregătim o reţetă de papanaşi, culeasa de pe Valea Mureşului.