Reţeta zilei de marţi. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (reţete româneşti pe gustul tău)

5 ianuarie 2016   Rețete

Să trecem iarăşi munţii, în Ardeal, în căutare de retete romanesti. Pe gustul vostru, al tuturor! Vă promit azi o reţetă lesne de făcut şi de post, şi de dulce, după cum e ziua din calendar şi vrerea voastră de a ţine sărbătorile şi restricţiile lui.

Strămoşii, oameni cu credinţă şi cu respect pentru pâine, nu ar fi risipit niciodată „trupul Domnului” pentru a confecţiona inedita veselă ce e atât de mult pe placul turiştilor de acum. Intrarea pâinii năltuţe şi cu coajă groasă în reţetarul pensiunilor şi al restaurantelor cu bucătărie tradiţională are cel puţin o coadă de influenţă franţuzească - după unii, austriacă - după alţii.

Dar, de unde ar fi, câtă vreme ciorba e neaoşă, pâine - la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fără alte farafastâcuri, eu zic să trecem la reţetă!

Ai trebuinţă, deci, de: fasole boabe, costiţă afumată (dacă nu-i zi de post, că dacă e şi vrei să-l ţii va trebui să treci iute peste acest ingredient), ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).

Cum se procedează: ........... Află pe Antena Satelor detaliile acestei retete romanesti.

Află pe Antena Satelor detaliile acestei retete romanesti.

Mai multe