Reţeta zilei de marţi. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor

2 iunie 2015   Rețete

O femeie sensibilă, delicată şi, totodată, cu mâini puternice. Mâini care ştiu să frământe aluatul. Fată de la ţară, cum se zice - fiind născută în acelaşi sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul muşcelean - este în acelaşi timp un omm respectat de o lume-ntreagă. Şi când spun lume, mă gândesc la lumea de dincoo de graniţele ţării. Marele atuu al Corneliei Ghişoi este că e pricepută în bucătărie. Dar câte femei nu sunt aşa? Da, dar ea este o profesionistă a gastronomiei. Şi-o să vă aud întrebându-mă ce-i cu asta, căci multe alte femei lucrează în bucătăriile restaurantelor. E-adevărat, însă ea este unică. Este unica Lady Chef a României.

De 30 de ani, de când lucrează ca bucătar, a strâns şi a creat sute, poate mii de reţete. Şi pentru că nu-i place să ţină pentru ea ceea ce ştie, o parte dintre ele le-a aşezat într-o carte: „Reţetele Corneliei”. Dintre acele preparate care poartă amprenta ei am ales-o pentru domniile voastre pe aceasta: Ai trebuinţă de: 900 g Crap de Dunăre filetat, 200 g ceapă, 30 g usturoi, 200 g ardei capia copt, 400 g roşii, 250 g ţelină frunze şi rădăcină, 200 g ardei gras, 150 ml vin alb, 100 ml ulei, boabe de piper, sare.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Mai multe