Reţeta zilei de marţi. Tărhană cu fân de urzici
Marţea Trăsnetelor este o zi deosebit de periculoasă. Mai este numită şi Marţea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se ţin Caii lui Sântoder, divinităţi malefice despre caare se spune că sunt pe jumătate oameni şi pe jumătate cai şi care îi pedepsesc pe cei care nu ţin sîrbătoarea. Rolul lor este de a purifica timpul şi spaţiul. Se spune că acela care va purta haine ţesute ori cusute în Marţea Sântoaderului, va fi trăznit. La fel, acela care va lucra la câmp. Pentru a contracara pericolele acesei zile, se prepară fiertură de urzici, despre care se spune că întăreşte organismul. Din urzici se pregăteşte şi reţeta de azi.
Ai trebuinţă de: tărhană din 500 g de făină, două mâini de urzici uscate, o lingură de pastă de tomate, un morcov, o ceapă, sare, piper, mujdei de usturoi.
Cum se procedează?
Citeşte continuarea reţetei pe ANTENA SATELOR