Reţeta zilei de vineri: Crap cu roşii
13 februarie 2015
Rețete
Li se spunea cândva... „plămânii Dunării”. Erau acele alveole de apă prin care fluviul „respira primăvara ori toamna, când veneau apele mari. Bălţile din lunca Dunării, pe care le usca „Băltăreţul” - vântul căldicel ce începea a bate spre sfârşitul iernii, bălţile acelea pline de peşte nu mai sunt ce au fost. Ne-au rămas însăă reţetele acelor vremuri, cum ar fi şi aceasta, pe care am aflat-o în satul giurgiuvean Greaca.
Ai trebuinţă de un crap de 1,5-2 kg, 6 roşii, 5 ardei graşi, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguţă de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb sec.
Cum se procedează? Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR