Reţeta zilei. Musaca de vinete (reţete româneşti pe gustul tău)

18 aprilie 2016   Rețete

Chestiunea despre ce „retete romanesti” sunt chiar romanesti, e veche. Cum veche e disputa privind paternitatea musacalei, grecii si turcii ravnind sa si-o atribuie. Nici egiptenii nu se lasa mai prejo, ba chiar ar vrea sa te convinga ca frumoasa Cleopatra, regina care a sucit mintile cezarilor, numai cu musaca se hranea.

La Ivesti, la Movileni sau la Namoloasa, in campia dintre Galati si Tecuci, musacaua - cea de post - nu-si reclama origini aristocrate. O afli la toata casa de roman si generatii intregi de taranci harnice si-au lasat amprenta in matricea retetei.

Aveti trebuinta de: 1 kg vinete, 1 kg rosii, 200 g ceapa, 50 ml untdelemn, sare, piper, patrunjel verde, pesmet.

Cum se procedeaza: Se curata vinetele si se taie rondele, se presara sare, ca sa-si lase zeama. Se sterg apoi si se prajesc in untdelemn, dupa care se scot pe o hartie absorbanta. Ceapa.................

Citeşte continuarea pe Antena Satelor şi află toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.

Citeşte continuarea pe Antena Satelor şi află toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.

Mai multe