Reţete de post din Dobrogea. Cele mai simple 3 reţete
Propunerile noastre de azi de reţete de post din Dobrogea sperăm să fie pe placul tău mai ales că sunt şi foarte simplu de preparat.
Dovlecei şi vinete ţărăneşti
Ingrediente pentru dovlecei şi vinete ţărăneşti (reţetă de post din Dobrogea)
2 kg dovlecei şi vinete 1 blid făină 1 căpăţână usturoi sare piper 1 ceaşcă ulei 1 legătură mărar
Mod de preparare pentru dovlecei şi vinete ţărăneşti (reţetă de post din Dobrogea)
Tai dovleceii şi vinetele rondele groase de un deget şi le treci prin făină. Le prăjeşti în ulei. Cureţi usturoiul, îl pisezi împreună cu un praf de sare, iar mărarul verde se taie mărunt. Prepari un sos din usturoiul pisat, 1 lingură de ulei, 1 păhărel de apă, mărar şi sare, prepari un sos care se toarnă peste dovlecei şi vinete după ce a dat într-un clocot.
Salată de fasole verde
Ingrediente pentru salată de fasole verde (reţetă de post din Dobrogea)
1 kg fasole păstăi
2 linguri ulei
1 legătură mărar
1 căpăţână usturoi
sare
2 linguri oţet
Mod de preparare pentru salată de fasole verde (reţetă de post din Dobrogea)
Speli şi rupi fasolea în bucăţi mai mici şi o pui la fiert. Toci usturoiul pastă, freci cu ulei, sare şi oţet. Toci mărarul, scurgi fasolea şi amesteci într-un vas de salată cu sosul preparat peste care pui şi mărarul.
Salată de ceapă roşie
Ingrediente pentru salată de ceapă roşie (reţetă de post din Dobrogea)
1 lingură ulei
sare
2 cepe roşii mari
1 lingură oţet de mere (mai lejer sau îndoit cu apă)
Mod de preparare pentru salată de ceapă roşie ( reţetă de post din Dobrogea)
Tai ceapa felii subţiri. Sărezi, amesteci bine, adaugi oţetul şi apoi uleiul. Poţi pune şi puţin chimen pentru un gust special. Iar această salată poate fi garnitură la şniţele de soia sau altă mâncare de post.