Reţete româneşti. LINTE FĂCĂLUITĂ, pentru Postul Paştelui

21 martie 2017   Rețete

Cine ştie câte dintre vechile reţete româneşti sunt pierdute? Dar, cu răbdare, le putem regăsi...

Fără îndoială, bucătăria românească mai are încă multe reţete neştiute, care abia aşteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele sunt atât de vechi, încât nimeni nu-şi mai aminteşte de originea lor, despre altele se ştie că ne-au venit dinspre marile imperii care ne-au tot dat ocol. Între reţetele vechi pe care le-am aflat a fost şi aceasta, pe care dna Maria Popa, din Calafat, mi-o dăruia spunându-mi:

"Când eram foarte mică, bunica mea obişnuia să ne facă, în zilele de post, un preparat despre care n-am mai auzit astăzi să-l pregăteasca cineva, şi anume linte bătuta. Este, dacă vreti, sora mai saracă a fasolei făcăluite, însă cu nimic mai prejos decât aceasta, atunci când vine vorba despre gusturi şi savori. Dupa ce am crescut şi mi-am întemeiat familia mea, mi-am adus aminte de această reţetă, însă cum bunica trecuse de mult în lumea celor drepţi, nu mai avea cine să mă înveţe. Foarte greu am aflat reţeta şi fiindcă nu aş vrea aş se piardă, am decis să v-o spun dumneavoastră”.

Se iau un kilogram de linte uscată şi un sfert de kilogram de mazăre uscată, se spală şi ................

Citeşte mai departe şi află toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI

REŢETE ROMÂNEŞTI

Mai multe