Risotto cremos cu dovleac
O mâncare care se prepară rapid şi uşor. Dovleacul va da o savoare deosebită acestui risotto, iar brânza cu mucegai nobil îi îmbogăţeşte gustul.
Ingrediente
250 g orez pentru risotto (arborio)
200 g dovleac
1 ceapă
500 ml supă de legume
2 linguri ulei de măsline
100 ml smântână de gătit (20% grăsime)
2 linguri parmezan ras
2 linguri unt
sare
piper
100 g brânză cu mucegai albastru, opţional
Încingi uleiul de măsline într-o cratiţă, împreună cu o lingură de unt, şi căleşti ceapa tocată fin. Când e translucidă, adaugi orezul şi îl prăje şti la foc mare încă 1-2 mi - nute. Torni supă cât să acopere orezul şi fierbi până se evaporă lichidul.
Adaugi dovleacul tăiat cubuleţe, condi - mentezi cu sare şi piper, după gust, torni un polonic de supă şi amesteci în continua - re până când aceasta este absorbită de orez. Repeţi procedura până ce termini supa, iar orezul este fiert, dar nu foarte moale, el trebuie să rămână al dente.
La final, încorporezi smântâna lichidă, restul de unt şi parmezanul ras. Stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi 5 minute, pentru ca orezul să absoarbă toate aromele.
Serveşti risotto-ul fierbinte şi, dacă doreşti, presari deasupra brânză cu mucegai albastru fărâmiţată.
FOTO Shutterstock