Roșii conservate

3 octombrie 2024   Rețete

Roșiile conservate sunt o metodă excelentă de a păstra gustul proaspăt al verii pentru utilizare pe tot parcursul anului.

Ingrediente

2 kg roșii

1 litru apă

50 g sare pentru murături

50 g zahăr

4-5 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Speli bine roșiile și îndepărtezi codițele. Dacă roșiile sunt mai mari, le poți cresta ușor în partea de sus pentru a permite soluției să pătrundă mai bine.

Pui câteva frunze de pătrunjel și câțiva căței de usturoi în fiecare borcan sterilizat. Umpli borcanele cu roșii, lăsând un spațiu de aproximativ 1-2 cm deasupra. Dacă dorești, poți adăuga o jumătate de linguriță de sare în fiecare borcan pentru a îmbunătăți gustul.

Într-o oală, amesteci apa, sarea și zahărul și fierbi această saramură 5 minute. O torni fierbinte peste roșii, asigurându-te că sunt complet acoperite. Acoperi borcanele cu capace. Pentru o bună conservare, trebuie să fierbi borcanele 20 de minute într-un vas cu apă. Păstrezi borcanele într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Mai multe