Roşii umplute cu carne de vită

1 iulie 2015   Rețete

În Spania, roşiile au un festival care le este dedicat în totalitate. Sărbătoarea „Tomatina“ se ţine an de an, în ultima sâmbătă a lunii august, în oraşul Bunol. Participanţii se bat cu roşii coapte, strivite şi cu suc de tomate. Prepară cele mai bune roşii umplute cu carne de vită chiar azi!

Roşii umplute cu carne de vită - Ingrediente

1 kg roşii 500 g carne de vită tocată 4 linguri pesmet 1 felie pâine 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei 3-4 linguri lapte sare piper

Roşii umplute cu carne de vită - Mod de preparare

Speli roşiile, le tai capacul şi scobeşti miezul cu o lingură. Le pui la scurs. Înmoi pâinea în lapte şi o storci. Amesteci carnea de vită cu pâinea, pesmetul, pătrunjelul tocat, uleiul, ceapa tocată şi usturoiul pisat. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Umpli roşiile, le aşezi capacele şi le pui într-un vas. Torni apă cât să ajungă la jumătatea roşiilor, acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic. Când s-au pătruns, dai cratiţa la cuptor 15-20 de minute, descoperită. Poftă bună ! Tocmai ai preparat cele mai bune roşii umplute cu carne de vită.

Mai multe