Ruladă cu banane

1 iunie 2017   Rețete

Dacă bananele se numără printre fructele tale preferate, îţi recomandăm o reţeta delicioasă de ruladă cu ciocolată, pe care o decorezi cu felii de portocală. Ingrediente Pentru blat: 3 ouă 80 g zahăr 60 g făină 1 plic zahăr vanilat 20 g cacao pudră 1 lingură apă Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 3 tablete ciocolată, rasă 100 g unt 2 banane Pentru decor 500 ml smântână cu 30% grăsime 150 g zahăr ½ tabletă ciocolată neagră, răzuită 1 portocală, feliată

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul 5 minute, până devin o spumă. Adaugi făina, zahărul vanilat şi pudra de cacao, amestecând cu o lingură. La final, torni apa. Pui aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, 12 minute. Răstorni blatul fierbinte pe un prosop umed şi-l rulezi. Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul pudră într-un vas şi îl aşezi pe baie de aburi, la foc mediu. Amesteci continuu, cu un tel, până se îngroaşă

compoziţia. Iei de pe foc şi continui să o omogenizezi. Când s-a mai răcit, adaugi ciocolata rasă, amesteci şi dai deoparte.

Freci untul spumă şi îl încorporezi în compoziţia de ciocolată, după ce s-a răcit complet. Pentru decor, mixezi smântâna cu zahărul până obţii o cremă groasă. Derulezi uşor blatul, întinzi crema de ciocolată, aşezi bananele pe lungime, una în spatele celeilalte, rulezi la loc şi pui rulada pe un platou. O înveleşti în frişca bătută şi o decorezi cu ciocolată răzuită şi cu feliuţe de portocală. O dai la frigider 2-3 ore.

Mai multe