Ruladă cu brânză
Rulada cu brânză se prepară extrem de uşor şi este ideală pentru momentele în care vrei să le faci o surpriză celor dragi sau ai invitaţi.
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă 125 g zahăr 1 lingură făină 65 g amidon ½ plic praf de copt 3 linguri cacao 4 linguri unt topit
Pentru cremă
300 g brânză de vaci
4 linguri zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră,
pentru decor
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul până când se deschid la culoare şi îşi dublează volumul. Combini făina cu amidonul, praful de copt şi cacaua. Le încorporezi în compoziţia de ouă şi, după ce s-au omogenizat, adaugi untul topit.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Răstorni blatul pe un prosop umed şi-l rulezi. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul pudră, apoi torni esenţa de vanilie. Derulezi blatul, întinzi crema şi rulezi din nou. Dai rulada la frigider şi, înainte să o serveşti, o presari cu zahăr pudră.