Ruladă cu ciocolată şi banane, fără coacere
Dulci în mod natural, bananele sunt ingredientul ideal pentru deserturi aromate. Nu-ţi vine nici o idee de desert în minte? Nu-i nimic! Avem noi o propunere savuroasă!
Ingrediente
- 300 g cremă de brânză
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g zahăr pudră
- 150 g biscuiţi digestivi
- 2 banane
Topeşti ciocolata, o laşi la răcorit. Mixezi crema de brânză rece cu zahărul pudră, la viteză mare, 2-3 minute, până devine aerată, apoi torni ciocolata răcită şi mai mixezi un minut. Macini biscuiţii în blender, îi adaugi peste crema de brânză cu ciocolată şi îi încorporezi cu o spatulă.
Întinzi o bucată de folie din plastic pe masă, pui jumătate din compoziţia din brânză şi ciocolată, astfel încât să fie de lungimea unei banane. Pui la mijlocul compoziţiei o banană descojită şi, cu ajutorul foliei, rulezi crema peste banană până obţii forma unui salam.
Legi strâns la capete folia şi repeţi procedura cu ingredientele rămase. Dai ruladele la rece peste noapte.
FOTO Shutterstock