Ruladă cu cocos
Ruladele cer mai mult timp şi răbdare la preparare, dar aspectul şi umplutura le aşază în rândul celor mai rafinate prăjituri. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm şi bucură-te de gustul fulgilor de cocos în această combinaţie.
Ingrediente
Pentru blat 3 ouă, la temperatura camerei 125 g zahăr pudră coaja rasă de la 2 lămâi 125 g făină 1 lingură apă caldă 3-4 linguri fulgi de cocos, uşor prăjiţi ulei, pentru uns
Pentru cremă
200 g unt moale
150 g zahăr pudră
3-4 linguri cacao
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Aşezi hârtie de copt într-o tavă. O ungi cu puţin ulei şi presari 1 lingură de fulgi de cocos.
Pentru blat, mixezi ouăle şi zahărul 10 minute, până obţii o compoziţie consistentă şi deschisă la culoare. Încorporezi coaja de lămâie. Adaugi jumătate din cantitatea de făină, în ploaie, şi o încorporezi uşor cu o spatulă. Pui restul de făină, omogenizezi, iar la final
adaugi apa caldă şi amesteci. Torni compoziţia în tavă şi o nivelezi. Dai la cuptorul preîncălzit 8-10 minute. Când blatul este gata, îl răstorni peste un prosop umed şi-l rulezi. Îl laşi în prosop până se răceşte.
Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul pudră până obţii o spumă. Adaugi cacaua şi omogenizezi.
Derulezi blatul, îl ungi cu crema de cacao şi-l rulezi din nou, pe o suprafaţă de lucru pe care presari fulgii de cocos rămaşi. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la frigider 1 oră. O decorezi după imaginaţie.
Foto: Profimedia