Ruladă cu pui şi brânză, reţeta pas cu pas
Un aperitiv uşor de preparat, rulada cu pui şi brânză este ideală pentru zilele în care ai invitaţi la masă sau pur şi simplu vrei să încerci o reţetă nouă.
Ingrediente
4 ouă
60 g maioneză
450 g brânză mozzarella
900 g pulpe de pui, fără piele şi os
400 g carne de pui tocată
sare, după gust
piper, după gust
usturoi pudră, după gust
ceapă pudră, după gust
Cum pregăteşti rulada cu pui şi brânză
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Baţi ouăle şi maioneza împreună. Combini cu brânza rasă.
Întinzi amestecul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu specială. Dai la cuptor pentru 15 minute.
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Într-un bol, încorporezi în carnea tocată usturoi, sare, piper şi ceapă, după gust. Desfaci folia cu grijă de pe conţinutul cu ou şi brânză, cu ajutorul unei spatule şi îl aşezi pe o hârtie de copt.
Pui deasupra lui pulpele, într-un singur strat. Continui cu carnea tocată, pe al doilea strat.
Formezi o ruladă şi închizi capetele cu tot cu hârtie.
Înfăşori în două straturi de folie de aluminiu. Dai la cuptor 1 oră – 1 oră şi jumătate. Când s-a răcit complet desfaci rulada şi o tai rondele. Păstrezi restul la frigider. Serveşti imediat.