Ruladă de carne tocată cu brânză

23 decembrie 2016   Rețete

Dacă nu ai mai încercat niciodată o ruladă de carne tocată, acum e momentul să o prepari. Este delicioasă şi conţine şi multă brânză.

Ingrediente

500 g carne tocată porc şi vită 2 felii pâine albă (doar miezul) 120 ml lapte 2-3 linguri ulei 2 cepe, tocate 3-4 căţei de usturoi, tocaţi 50 g parmezan ras 150 g felii de brânză cheddar 240 g smântână grasă 2 ouă bătute sare piper boia frunze de varză, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Înmoi feliile de pâine în lapte, le storci bine, apoi le pui într-un castron.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul până devin sticloase. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le dai deoparte. Când s-au răcit complet, le adaugi peste miezul de pâine, pui parmezan, ouăle, boia, după gust, şi omogenizezi. Încorporezi carnea tocată şi, dacă e cazul, mai presari sare şi piper.

Întinzi amestecul de carne pe o foaie de copt unsă cu ulei şi îl aplatizezi, dându-i formă dreptunghiulară. Aşezi feliile de brânză cheddar, lăsând marginile libere, apoi întinzi smântâna cu o lingură şi o nivelezi.

Rulezi strâns cu ajutorul hârtiei de copt, începând de la un capăt. Îndepărtezi folia în timp ce faci rulada şi, după ce s-au suprapus marginile, o aşezi într-o tavă de cozonac cu tot cu hârtie şi o dai la cuptor până vezi că se rumeneşte frumos. O laşi să se răcească 10 minute înainte de servire. Feliezi şi serveşti rulada pe un pat de frunze de varză.

Ruladă de curcan în aluat

Ruladă de curcan în aluat

Ruladă cu sos de vin

Ruladă cu sos de vin

Miniruladă cu cremă de vanilie

Miniruladă cu cremă de vanilie

Mai multe