Ruladă de curcan cu omletă

25 aprilie 2019   Rețete

Dacă nu îţi place carnea de miel, curcanul e o alegere potrivită. Această ruladă e savuroasă în combinaţie cu verdeţurile şi este o bună alternativă la clasica friptură de miel.

  • 500 g piept de curcan dezosat
  • 4 ouă
  • 1 ardei capia
  • 1 bucată praz
  • 1 mână baby spanac
  • 50 g caşcaval
  • sare, piper
  • ulei

Pieptul de curcan îl crestezi din loc în loc până obţii o bucată de carne cu aceeaşi grosime. Îl condimentezi cu sare şi piper, după gust şi-l laşi deoparte. Separat, baţi ouăle cu sare şi piper.

Pui pe foc o tigaie cu ulei. Toci spanacul şi prazul, iar ardeiul capia îl tai cubuleţe. Legumele le pui în castronul cu ouă bătute. Torni compoziţia în tigaia încinsă. Coci omleta sub capac, pe ambele părţi, la foc mic, mişcând tigaia din când în când. Când omleta este gata, o aşezi peste pieptul de curcan condimentat. Presari caşcavalul răzuit. Pui pe foc o oală cu apă şi sare.

Rulezi bucata de carne şi o legi cu aţă de bucătărie, apoi o rulezi strâns în folie alimentară, o înnozi la capete şi o asiguri cu elastice pentru a nu se desface în timpul fierberii. Când apa începe să clocotească, pui rulada şi o laşi să fiarbă, la foc mic, 45 de minute, apoi o scoţi, o laşi să se răcească şi îi îndepărtezi folia. O poţi felia după ce s-a răcit bine.

FOTO: Profimedia

Mai multe