Ruladă de porc cu ciuperci FOTO

25 martie 2016   Rețete

O grămadă de ingrediente, de gusturi şi arome adunate şi combinate într-un preparat, probabil, unul dintre cele mai delicioase: ruladă de porc cu ciuperci. Pentru arome ai nevoie de cimbru, migdale, usturoi şi pătrunjel, toate peste o carne fragedă de porc şi ciuperci alese dintre cele mai proaspete.

Ruladă de porc cu ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

200 g ciuperci champignon 50 g unt 4 crenguţe cimbru 150 g migdale feliate 1 ou 600 g pulpă de porc 2 ardei roşii 1 dovlecel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline 1/2 legătură pătrunjel sare piper

Ruladă de porc cu ciuperci - Mod de preparare

Se spală ciupercile şi se ­taie felii. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ciupercile, pătrunjelul verde tocat mărunt, frunzele de la două crenguţe de cimbru şi se ­lasă pe foc până scade zeama lăsată de ­ciuperci. Se adaugă 50 g de fulgi de migdale.

Se condimentează amestecul de ciuperci şi de verdeaţă cu sare şi piper. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă oul şi se amestecă.

Carnea se spală şi se ­taie în patru bucăţi. Fiecare bucată se bate cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se suprapun puţin câte două felii de carne, se pune jumătate din amestecul de ciuperci şi se rulează. La fel se procedează şi cu celelalte două bucăţi de carne.

Ceapa, ardeii, dovlecelul şi usturoiul se taie bucăţi mai mari, se stropesc cu uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun rulourile în staniol şi se strâng bine la capete.

Se aşază rulourile în două vase mai mici unse cu ulei şi pe lângă acestea se pun legumele. Se coc 40 de minute, se scoate staniolul, se presară rulourile cu fulgii de migdale rămaşi şi cimbru şi se mai lasă 15 minute ca să se rumenească.

foto: Image Food

Mai multe