Rulouri cu aluat de cartofi

20 mai 2018   Rețete

Încearcă această reţetă nouă, pe care ţi-o prezentăm pas cu pas. Merge de minune alături de o delicioasă salată cu ouă.

De ce ai nevoie ca să prepari rulouri cu aluat de cartofi: 300 g cartofi

300 g făină

2 ouă

sare

piper

3 linguri smântână grasă

100 g unt topit

100 g susan

Pentru garnitură:

4 fire ceapă verde

300 g ridichi

150 g castraveţi

4 ouă fierte

100 g iaurt

verdeaţă

sare

piper

Cum prepari rulourile cu aluat de cartofi:

Fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcească, apoi în descojeşti şi-i dai prin răzătoare.

Pasul 2

Amesteci cartofii răzuiţi cu smântâna, făina şi ouăle. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Trebuie să obţii un aluat nelipicios pe care-l aduni într-o bilă, îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider o oră.

Pasul 3

Presari făină pe blatul de lucru şi împarţi aluatul în 6 bucăţi. Din fiecare bucată de aluat formezi un sul, apoi îl rulezi. Aşezi rulourile pe o tavă în care ai întins hârtie de copt.

Pasul 4

Le ungi cu untul topit, le presari cu susan şi le coci 30-35 de minute, la 180 °C, până se rumenesc. Între timp, pregăteşti garnitura. Ridichile şi castraveţii îi tai rondele. Adaugi ceapa şi verdeaţa tocate şi ouăle fierte, tăiate cubuleţe. Torni iaurtul şi condimentezi cu sare, piper şi verdeaţă, după gust. Serveşti rulourile calde cu salată de ouă.

Mai multe