Rulouri cu mac
Când vrei să prepari un desert rapid şi să nu petreci mult timp în bucătărie, noi îţi recomandăm următoarea reţetă de rulouri cu mac.
Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei ½ linguriţă praf de copt
Pentru umplutură
100 g mac
50 g zahăr pudră
75 g zahăr tos
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul, încorporezi făina, praful de copt şi, la final, albuşurile. Întinzi aluatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl rulezi şi-l laşi la răcorit. Acoperi macul cu apă, adaugi zahărul pudră şi-l fierbi până când se înmoaie. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Derulezi aluatul, pui umplutura de mac, rulezi, apoi presari zahărul tos peste ruladă şi o laşi până a doua zi.
Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică
Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică