Rulouri cu mac

4 ianuarie 2017   Rețete

Când vrei să prepari un desert rapid şi să nu petreci mult timp în bucătărie, noi îţi recomandăm următoarea reţetă de rulouri cu mac.

Ingrediente

Pentru aluat

4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei ½ linguriţă praf de copt

Pentru umplutură

100 g mac

50 g zahăr pudră

75 g zahăr tos

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul, încorporezi făina, praful de copt şi, la final, albuşurile. Întinzi aluatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl rulezi şi-l laşi la răcorit. Acoperi macul cu apă, adaugi zahărul pudră şi-l fierbi până când se înmoaie. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Derulezi aluatul, pui umplutura de mac, rulezi, apoi presari zahărul tos peste ruladă şi o laşi până a doua zi.

Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică

Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică

Tartă cu mere şi mac

Tartă cu mere şi mac

Salată de fructe cu miere şi seminţe de mac

Salată de fructe cu miere şi seminţe de mac

Mai multe