Rulouri de vinete
Vânăta poate fi combinată cu brânzeturi, carne şi diverse alte legume, în mâncăruri savuroase, pentru întreaga familie.
Ingrediente
2 vinete mari
8-10 felii de șuncă
200 g brânză mozzarella
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
3 linguri smântână
sare și piper, după gust
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Tai vinetele felii subțiri pe lungime, presari puțină sare și le lași pe un prosop de bucătărie 15-20 de minute, pentru a elimina excesul de umiditate. Le clătești cu apă rece, le usuci cu grijă între două prosoape de bucătărie și le pui pe grătar.
Într-un castron, pui mozzarella și șunca, tăiate în bucăți mici, adaugi cățeii de usturoi mărunțiți, uleiul de măsline și smântâna. Condimentezi cu sare și piper, amesteci ingredientele până când obții o pastă omogenă.
Rulezi fiecare felie de vânătă umplută cu crema de brânză și șuncă, le prinzi cu scobitori, le decorezi cu pătrunjel, apoi le așezi pe un platou.