Salată caldă de legume şi piept de pui

25 iunie 2017   Rețete

Potrivit istoricilor, exploratorii spanioli au adus primele seminţe de ardei graşi în Europa. S-a observat că, din toate soiurile, ardeii graşi roşii sunt cei mai dulci. Gustul amărui al ardeilor portocalii, galbeni se datorează recoltării lor când sunt încă verzi şi coacerii în spaţiile de depozitare. Dacă vrei un preparat gustos, cu ardei graşi, încearcă o reţetă simplă de salată caldă.

Ingrediente

300 g piept de pui 1 ceapă 3 fire ceapă verde 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 4 roşii 3 căţei de usturoi 1 ardei iute sare piper ulei chili, opţional 6 roşii uscate în ulei, opţional

Mod de preparare

Tai cubuleţe pieptul de pui, îl condimentezi şi-l frigi într-o tigaie bine încinsă în care ai turnat puţin ulei. Când carnea este rumenită, adaugi ardeii făcuţi fâşii, ceapa verde şi pe cea uscată mărunţite. Le laşi 5 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Tai roşiile felii, ardeiul iute şi usturoiul rondele şi le sotezi câteva minute. Amesteci totul cu sare şi piper, dacă mai este nevoie sau, dacă nu, cu pulbere de chili şi cu roşiile uscate.

Foto: Profimedia

Mai multe