Salată Caprese reinterpretată: reţetă chef Cristian Frăţieanu
Salata Caprese este light, gustoasă şi uşor de preparat. Chef Cristian Frăţieanu a realizat pentru cititorii „Click! Poftă bună!“ o variantă reinterpretată, elegantă şi apetisantă. Şi tu o poţi face oricând, acasă!
Ingrediente
200 g roşii
200 g mozzarella
50 ml ulei de măsline
2 g sare de mare
2 g piper proaspăt măcinat
Pentru sosul pesto:
500 g busuioc verde
150 g parmezan
50 g seminţe pin
2 căţei de usturoi
1 praf de sare
250 ml ulei de măsline (su floarea-soarelui)
Într-un mojar sau blender pui busuiocul proaspăt, parmezanul, seminţele de pin sau orice alte oleaginoase (nuci, migdale etc.), usturoiul şi uleiul de măsline. Mixezi toate ingredientele sau le zdrobeşti în mojar până obţii o pastă.
Iei roşiile şi le crestezi în formă de cruce în partea opusă codiţei, apoi le pui un minut într-o oală cu apă clocotită. Le scoţi, le transferi într-un bol cu apă cu gheaţă, cureţi pieliţa şi îndepărtezi cotorul.
Le tai după preferinţă, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le stropeşti cu puţin ulei de măsline. Rupi mozzarella bucăţi, o condimentezi la fel ca pe roşii şi aranjezi cele două ingrediente pe două farfurii. Adaugi sos pesto şi, dacă doreşti, pui oţet balsamic şi cu frunze de busuioc. Decorezi după imaginaţie.