Salată de cartofi
Lânga friptura de miel de pe masa de Paşte vă recomandăm o garnitură rapidă şi uşoară.
Ingrediente:
650 g cartofi 5 cepe verzi, tăiate felii 2 linguriţe pătrunjel, tocat 85 g maioneză (reţata pentru maioneză o găsiţi AICI) 2 linguri zeamă de lămâie piper sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tăiaţi cartofii cubuleţe. Pregătiţi o oală în care puneţi cartofii, iar peste ei puneţi apă cât să-i cuprindă. Acoperiţi oala cu un capat şi daţi focul mare. Reduceţi focul când s-au fiert şi mai lăsaţii 5 minute până se înmoaie. Când s-au făcut, scurgeţi apa şi lăsaţii să se răcească.
Când s-a răcit, puneţi cartofi într-un castron mare cu ceapa verde tăiată felii subiţi şi frunzele de pătrunjel tocate. Amestecaţi uşor.
Într-un castron, amestecaţi maioneza cu zeama de lămâie. Condimentaţi cu sare şi piper după gust şi adăgaţi amestecul rezultat peste cartofi. Amestecaţi cu grijă.
Sursa: taste.com.au