Salată de cartofi şi kaizer
Numai bună de pus în coşul de picnic este salata nemţească de cartofi. În loc de kaizer, poţi folosi muşchi ţigănesc sau orice afumătură.
De ce ai nevoie pentru salată de cartofi
500 g cartofi albi
150 g kaizer, feliat
1 ceapă roşie
mărar
pătrunjel
50 ml supă de pui
sare
piper
100 ml ulei de măsline
oţet de vin roşu
Cum se prepară salata
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare, până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi scurgi, îi laşi la răcorit, apoi îi descojeşti.
Prăjeşti kaizerul până când devine crocant, apoi îl pui pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime. Păstrezi 2 linguri din grăsimea lăsată în tigaie.
Toci ceapa, mărarul şi pătrunjelul. Amesteci supa de pui cu sare, piper şi oţet, după gust. Tai cartofii calzi cubuleţe, torni supa de pui, amesteci şi aştepţi 2-3 minute, apoi pui kaizerul tocat, grăsimea păstrată, ceapa şi verdeaţa. Amesteci din nou şi, după 5 minute, pui uleiul de măsline. Salata se serveşte la temperatura camerei.