Salată de fasole boabe cu ceafă de porc

6 noiembrie 2017   Rețete

Fasolea poate fi la fel de bună şi bună ca orice altă mâncare pretenţioasă. Fie că o găteşti simplu, fie în combinaţii diverse, aceasta te scapă de cheltuieli mari. Ingrediente (2 porţii)

400 g fasole albă boabe (fiartă)

2 fire de ceapă verde

150 g boabe de porumb dulce (conservă)

200 g ceafă de porc

3 linguri ulei

1 lingură zeamă de ămâie

sare

piper

Preparare

Scurgi boabele de fasole de apa în care au fiert şi le aşezi într-o salatieră. Adaugi ceapa verde tocată şi boabele de porumb scurse de zeama în care au fost conservate. Separat, tai şuviţe ceafa de porc şi o rumeneşti în tigaie cu foarte puţin ulei, până devine crocantă, apoi o adaugi în salată. Amesteci uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, torni sosul obţinut peste salată pentru a o asezona şi amesteci bine.

Mai multe