Salată de ouă
Pentru cei care au deficit de vitamina D, dar nu numai, această salată de ouă este perfectă.
Ingrediente pentru salată de ouă
2 ouă 100 g rucola sau frunze de păpădie
Pentru sos
8 ciuperci albe
1 lingură de unt
1 lingură făină
3 linguri smântână pentru gătit
sare
piper, după gust
un fir de ceapă verde sau chives
Mod de preparare pentru salată de ouă
Pui ouăle să fiarbă în apă cu sare şi le laşi 5 minute să fie tari. Faci şi sosul pentru care topeşti untul, pui ciupercile curăţate, spălate şi tăiate cubuleţe şi le laşi pe foc până scade apa pe care şi-o lasă ciupercile.
Adaugi făina, amesteci rapid şi torni smântâna.
Potriveşti aceasta salată de ouă de sare şi laşi să dea un clocot.
Serveşti ouăle pe pat de rucola (sau păpădie) cu sosul deasupra şi garnisit cu piper şi ceapă verde.
Cea mai simplă salată de ouă este gata!
Salata de pui cu oua de prepelita
Salata de pui cu oua de prepelita
sursa foto: ImageFood