Salată de paste cu ton şi sos pesto

19 august 2019   Rețete

Salată de paste cu ton şi sos pesto, include proteinele şi glucidele care îţi vor da energie, în timp ce legumele aduc un plus de prospeţime. Ţi-o recomandăm atât pentru prânz, cât şi pentru cină.

Ingrediente

  • 250 g roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 ardei iute
  • 1 conservă ton
  • 400 g paste spirale
  • sare, piper
  • 1 pachet salată rucola
  • 3 căţei usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan ras
  • sare, piper

Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le

scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton. Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine.

Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. Într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până  când obţii o pastă verde. Încorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.

Salată grecească cu paste

FOTO: Profimedia

Mai multe