Salată de pui cu ou şi avocado

13 iunie 2017   Rețete

Numai bună pentru vremea călduroasă de afară, salata cu pui şi avocado este un preparat uşor, perfect pentru prânz sau cină.

Ingrediente

1 lingură rozmarin tocat

2 căţei de usturoi, pisaţi

60 ml ulei

4 bucăţi mici piept de pui, feliate

4 fâşii de bacon, feliate

4 ouă

2 linguri oţet

1 linguriţă muştar

½ salată verde

200 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

2 tulpini de ţelină, tăiate pe lungime

1 avocado, feliat

sare şi piper

pâine prajită, pentru servire

Mod de preparare

Într-un bol, combini rozmarinul, usturoiul şi 1 lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu puiul. Rumeneşti într-o tigaie, timp de 5-6 minute, pe ambele părţi. Scoţi pe o farfurie şi acoperi cu folie.

În puţin ulei, rumeneşti bucăţelele de bacon, timp de3-4 minute, până îşi schimbă culoarea. Fierbi ouăle în apă cu puţină sare, aproximativ 4 minute. Le tai rondele. Într-un vas, amesteci oţetul, muştarul şi uleiul rămas. Condimentezi, după gust. Pui salata într-un bol. Torni jumătate din cantitatea de sos, apoi amesteci cu restul ingredientelor. Serveşti cu sosul rămas şi pâine prăjită, dacă vrei.

Sursa http://www.taste.com

Mai multe