Salată italiană de primăvară
Cu frunze de păpădie culese dimineaţa, poţi face o salată de primăvară ca să te vitaminizezi.
De ce ai nevoie ca să prepari salată italiană de primăvară
1 tulpină de ţelina (60g)
60 g morcovi
120 g frunze de păpădie
10 g busuioc verde
1½ conservă de fasole boabe de 400 g
1 lingură ceapă tocată
130 ml ulei de măsline extravirgin
80 ml oţet, sau după gust
75 g parmezan
100 g pâine veche
Cum prepari salată italiană de primăvară:
Cureţi şi tai ţelina, morcovul, toci şi frunzele de păpădie şi busuiocul.Scurgi şi clăteşti fasolea şi o pui într-un castron cu frunzele de păpădie, ţelina, morcovul, ceapa şi busuiocul. Adaugi uleiul de măsline şi oţetul, asezonezi şi laşi să stea timp de 2 ore la temperatura camerei. Preîncălzeşti cuptorul la 200ºC. Tai pâinea cubuleţe de 1 cm, le pui într-o tavă le rumeneşti la cuptor până devin aurii, circa 20 minutes, întorcându-le şi pe cealaltă parte după 10 minute. Adaugi crutoanele în salată şi presari parmezan.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes