Salsa mexicana

30 iulie 2025   Rețete

Salsa mexicană este o combinație perfect echilibrată între dulce, acrișor și picant.

Ingrediente

500 g roșii, bine coapte

1 ardei iute roșu

1 ceapă roșie

2 căței de usturoi

sare

1 limetă

pătrunjel proaspăt

piper negru, proaspăt măcinat

ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Coci roșiile pe un grill, în tigaie grill sau în cuptor, 10-12 minute, până se înmoaie ușor și se rumenește coaja.

Coci și ardeiul iute alături de roșii, doar 5-6 minute, întorcându-l pe toate părțile. Cureți usturoiul și îl tai mărunt, toci ceapa roșie cubulețe mici și pătrunjelul mărunt.

Toci roșiile și ardeiul iute copt.

Într-un bol mare, pui roșiile, ardeiul, ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Torni sucul de limetă și uleiul de măsline, și presari sare și piper după gust.

Amesteci bine toate ingredientele și lași să stea la rece 5-10 minute înainte de servire, pentru a se îmbina aromele.

Mai multe