Sandviş cu avocado şi năut
6 martie 2020
Rețete
Acest sandviş e plin de igrediente sănătoase, dar deloc plictisitor. E aromat, cremos şi poate înlocui o masă principală, alături de o salată. În plus, e de post. ce altceva ţi-ai mai putea dori?
Ingrediente
- 1 conservă năut (400 g)
- 8 felii pâine integrală
- 2 avocado
- 1 legătură ceapă verde
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- zeama de la 1 lime
- 3-4 fire coriandru
Cureţi avocado de coajă şi îi scoţi sâmburele. Îl pasezi cu o furculiţă şi îl stropeşti cu sucul de lime, ca să nu se oxideze. Adaugi uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, ceapa verde tocată şi coriandrul mărunţit. Scurgi năutul şi îl adaugi în compoziţie, apoi omogenizezi. O dai la frigider 15 minute.
Întinzi pasta de avocado cu năut pe 4 felii de pâine şi formezi sendvişuri cu restul feliilor. Le tai în jumătăţi şi le serveşti.
FOTO: Shutterstock