Saramură de pui cu mămăliguţă
Dacă ai poftă de o mâncare delicioasă şi simplă, te invităm la o porţie zdravănă de saramură de pui cu mămăliguţă. Este delicioasă şi nu ai nevoie decât de 40 de minute în bucătărie.
Ingrediente
1 kg ciocanele de pui 1 cutie rosii cuburi la cutie 1 lingură pasta de tomate ulei 1 căpăţână usturoi o legătură pătrunjel imbru sare piper 500 g mălai 1 lingura de faina alba marar
Mod de preparare
Se spala carnea si se pune la prajit in putin ulei. Se curată usturoiul si se pregatesc celelalte ingrediente. Se pune apa de mamaliga se condimentează şi se adaugă putin ulei.
Se caleste usturoiul zdrobit in putin ulei, se adauga rosiile si celelalte ingrediente, dupa care se pune sa fiarba carnea prajita impreuna cu sosul. La sfarsit se adauga verdeata. Prepari mămăliga folosind făcăleţul.
Această reţetă a fost preparată în prima ediţie a emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“ de către Ivana Petrache şi Veronica Barbu. În prima ediţie, au intrat în competiţie reţetele mamei Ivana Petrache din satul Sănduliţa (Călăraşi), cu cele ale Mariei Bărbulescu din Bucureşti. Fiicele lor, Veronica şi Oana s-au întrecut pentru a demonstra că „mama lor găteşte mai bine”.
Urmăriţi emisiunea „Mama mea găteşte mai bine“, de luni până vineri, de la ora 19.30, la Prima TV.