Sărățele cu brânză și boia
Aceste sărăţele cu cu brânză și boia sunt delicioase! Prepară porţie dublă, toată familia o să vrea şi a doua zi!
Ingrediente
300 g aluat cu unt
4 gălbenușuri
150 g brânză cheddar rasă
boia de ardei
Mod de preparare
Întinzi aluatul sub formă de pătrat pe un tocător mai mare, bați gălbenușurile bine cu puțină apă și ungi aluatul cu acest amestec. Presari brânza și presezi ușor, ca să rămână pe aluat.
Acoperi cu folie alimentară și dai 15 minute aluatul la frigider. După ce l-ai scos, presari boiaua de ardei în ploaie peste brânză, tai aluatul în fâșii groase de 2 cm și lungi după bunul plac, și răsucești fâșiile.
Încingi bine cuptorul în prealabil, așezi fâșiile răsucite într-o tavă pe foaia de copt și dai la cuptor aproximativ 15 minute, până devin aurii și crocante.