Sardine siciliene umplute
Sardinele sunt peşti bogaţi în proteine, vitamina D şi acizi Omega-3, de aceea sunt recomandate de specialişti pe timpul iernii? Consumul de peşte gras (sardine, macrou, somon) reduce riscul de infarct, îmbunătăţeşte vederea, accelerează funcţiile creierului şi creşte imunitatea scăzută în sezonul rece.
Ingrediente
16 fileuri de sardine
150 g miez franzelă albă
50 g miez de nucă
2-3 căţei de usturoi
coaja rasă de la 1 lămâie bio
1 lingură pătrunjel tocat
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
100 ml lapte integral
Macini în blender nucile, miezul de pâine şi căţeii de usturoi, până obţii o textură grunjoasă. Răstorni amestecul într-un bol adaugi pătrunjelul coaja de lămâie, laptele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi pui câte o lingură din acest amestec pe fiecare sardină, apoi rulezi.
Ungi cu ulei o tavă, aşezi sardinele, le stropeşti cu zeama de lămâie, presari puţină sare şi le dai la cuptor, la 180 °C, 20-25 de minute. Serveşti preparatul cald, cu garnitura preferată.
FOTO Shutterstock